## **CHES Manitoba Conference & Trade Show**

**August 24 & 25, 2020** (Monday & Tuesday) Victoria Inn Hotel and Convention Centre Winnipeg, MB

## CONSTRUCTION and RENOVATION in HEALTHCARE FACILITIES PROGRAM OUTLINE

## DAY ONE – MONDAY

Time	Topic	Duration/Notes
8:00 – 8:30	Registration & Breakfast	30 minutes
8:30 – 8:40	Opening Remarks Tom Still – CHES MB Chapter Chair	10 minutes
8:40 – 9:30	Keynote: Climate Change in the Arctic and its Effect on Lower Latitudes  Speaker: Dr. David G. Barber, PhD, CRC, DP, FRSC, OC  Canada Research Chair in Arctic System Science Scientific Director, Centre for Earth Observation Science, and Associate Dean (Research), Clayton H. Riddell Faculty of Environment, Earth and Resources	50 minutes
9:30 – 10:00	Session #1: Facility Management, a Supporting Role Speakers: Craig Doerksen, CHES National Vice President	30 minutes  Trade Show
10:00 – 10:45	Refreshment Break	opens 09:30 45 minutes
10:45 – 11:15	Session #2: Sustainable Landscaping Speaker: Monica Giesbrecht, HTFC Planning & Design	30 minutes
11:15 – 11:45	Session #3: Interior Finishes & Product Selections Speaker: Darrell Sawatzky, Sarah-Jane Carpenter, LM Architectural Group	30 minutes
11:45 – 12:10	Manitoba Chapter AGM Tom Still, CHES Manitoba Chapter Chair	25 minutes
12:10 – 13:30	Lunch in Exhibit Hall	80 minutes
13:30 – 14:15	Session #4: Bridging the Gap between the Owner and the Consultants Speakers: Brent Kolton, St. Boniface Hospital Jim Orlikow, LM Architectural Group Chris Hewitt, SMS Engineering	45 minutes
14:15 – 15:00	Refreshment Break	45 minutes
15:00 – 16:15	Session #5: So, you want to Bid on a Healthcare Construction Project Speakers: Gerry Berard, Health Sciences Centre	75 minutes
	Rock Jerome, ft3 Architecture	Trade Show closes 15:30

17:00 -	Banquet - Networking & Refreshments	180 minutes	
20:00	• 17:00 – 17:30 Cocktails		
	• 17:30 – 18:30 Dinner		
	<ul> <li>18:30 – 19:30 Entertainment – Matt Falk (comedian)</li> </ul>		
	• 19:30 – 20:00 Speeches/Awards		

## DAY TWO - TUESDAY

Time	Topic	Duration/Notes
8:00 – 8:30	Continental Breakfast	30 minutes
8:30 – 9:30	Session #6: IP & C – Building the Hoarding and Using the IP&C Equipment – Housekeeping and Construction Speakers: Graham Dick and Craig Yee, Infection Control Training Group	60 minutes
9:30 – 10:00	Session #7: Building Condition Assessments Speaker: Jerald Peters, ft3 Architecture	30 minutes  Trade Show opens 09:30
10:00 – 10:45	Refreshment Break	45 minutes
10:45 – 11:45	Session #8: Closing the Project and Handoff to Facilities Management Moderator: Craig Doerksen, CHES National Vice President Panel Speakers: Dean Leith, Stantec Bill Algeo, Health Sciences Centre Richard Ott, Prairie Mountain Health	60 minutes
11:45 – 13:00	Lunch in Exhibit Hall  Networking & Refreshments Exhibitor Prize Draws*, Grand Prize Draws* Closing Remarks: Reynold Peters – CHES MB Chapter Chair (2020 - 2022)  *Must be present to claim a prize	75 minutes  Trade Show closes 13:00
14:00 – 15:15	Facility Tour: Red River College, Skilled Trades and Technologies Centre Notre Dame Campus, 2055 Notre Dame Avenue, Winnipeg	75 minutes